Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Surfvakantie boeken? Deze 8 plekken zijn populair!

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Een surfvakantie is een heerlijke combinatie van genieten van de mooiste stranden, de helderste wateren, gezelligheid en heel veel surfen. Wil je een surfvakantie boeken, dan wil je natuurlijk wel terechtkomen op de mooiste plek met de beste surfspots. Daarom hebben wij in dit artikel 8 plekken voor je verzameld, die erg populair zijn. Hier kun je dus niet alleen genieten van het strand en de zon, maar ook op elk niveau surfen!

Surfen op Bali, Indonesië

Bali is natuurlijk al een plaatje op zich. Het is dan ook niet gek dat dit voor velen een gewenste vakantiebestemming is. Maar, zeker wanneer je op surfvakantie gaat, is Bali de moeite waard. Er zijn meerdere goede surfspots te vinden op het eiland, denk aan Canggu, Seminyak en Kuta. Daarnaast zijn er ook veel winkels te vinden waar je lessen kunt boeken en boards kunt huren.

Surfen in Ericeira, Portugal

Op 50 kilometer van Lissabon vind je Ericeira. Hier zijn veel verschillende spots te vinden, die allemaal relatief dicht bij elkaar liggen. Wil je graag een andere plek ontdekken? Dan kun je het beste een auto huren en naar Peniche rijden. Ook dit is een bekende plek voor surfers. Uiteraard zijn er langs de kust meerdere spots en winkels te vinden, waar je lessen kunt boeken en een board kunt huren.

Op surfvakantie in Taghazout, Marokko

Denk je aan een surfvakantie, dan denk je misschien niet direct aan Marokko. Toch is Taghazout een steeds bekender surfdorp aan het worden. Je kan er betaalbaar op vakantie, naar hartenlust surfen en ook nog eens genieten van het heerlijke eten. er zijn meerdere surfspots in de omgeving te vinden, en in het dorp vind je meerdere surfscholen en surfhuizen.

Naar Californië om te surfen

Amerika combineren met een surfvakantie, dat klinkt ideaal toch? Californië heeft een paar hele mooie surfspots, maar is daarnaast natuurlijk ook de plek waar de hele surfcultuur vandaan komt. Er zijn meerdere mooie surfplekken te vinden tussen San Diego en San Francisco. Denk aan Malibu, Santa Cruz en Santa Barbara. Uiteraard zijn hier ook meerdere surfwinkels te vinden waar je ook boards kunt huren.

Surfen aan de Pacifische kust in Costa Rica

Ga je naar Costa Rica? Dan geniet je van wel 300 stranden. Surfen doe je hier het beste aan de Pacifische kust, maar kan ook aan de Caribische kust. Aan de Pacifische kust vind je meerdere bekende spots. Denk aan Tamarindo, Hermosa, Jaco en Santa Theresa. Wil je naar een plek vol met palmbomen, een blauwe zee en golven? Ga dan naar het kleine kustplaatsje Samara.

Surfen aan de Zuidwestkust van Sri Lanka

Denk je eraan op vakantie te gaan naar Sri Lanka, en zou je ook graag willen surfen? Dan is dit heel goed te combineren. Weligama ligt in het zuiden van Sri Lanka en is een hele goede plek voor beginners, maar ook voor gevorderden. En ben je benieuwd naar andere surfspots, dan zijn Midigama en Ahangama aan te raden. Ga je tussen mei en oktober naar Sri Lanka, dan kun je beter naar het oosten gaan. Arugam Bay is hier ideaal om te surfen.

Surfen op Fuerteventura  

Fuerteventura is natuurlijk al een parel op zich als het gaat om vakantie vieren, zelfs als je maar een weekend zou gaan. Doordat het maar 4 uur vliegen is vanaf Amsterdam, is dat goed te doen. wil je gaan surfen, dan is dat op meerdere plekken mogelijk. Een bekende plek is Corralejo, waar je ook kunt leren surfen of simpelweg jezelf kunt verbeteren.

Naar Hawaii om te surfen

Hawaii mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Als je naar Hawaii toe gaat, doe je dit grotendeels voor het heerlijke weer. Maar hier zijn ook een aantal fantastische surfplekken te vinden. Zo heeft Maui woeste golven en kun je in de hoofdstad Honolulu surfen op Waikiki Beach.

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Van je hobby, je werk maken. Dat was mijn doel en dat is gelukt. Ik reis de hele wereld over en schrijf voor vakantieboeken.nl regelmatig over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Populaire bestemmingen

Marokko last minute

Egypte last minute

Vakantie Mexico

Zakynthos vakantie

Alanya Last minute

Kos All inclusive 

Populaire berichten

Gerelateerde artikelen

Vond je dit een leuk artikel? Wellicht zijn de volgende berichten ook interessant voor je?

Partners van VakantieBoeken.nl