Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tips om van je vakantiegeld op vakantie te kunnen gaan

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Drie tips om met je vakantiegeld een leuke én betaalbare vakantie te boeken

De zomervakantie komt eraan, en met het vakantiegeld op je rekening is het tijd om te dromen van zon, zee en strand. Maar met de stijgende prijzen kan het lastig zijn om een leuke én betaalbare vakantie te boeken. Maak je geen zorgen, want met deze drie handige tips haal je het maximale uit je vakantiegeld! Belangrijk is wel om eerst even te berekenen hoeveel vakantiegeld je krijgt. Gelukkig kun je gemakkelijk online je vakantiegeld berekenen of gewoon even langslopen bij de afdeling personeelszaken, zodat je een indicatie hebt van hoeveel je vakantie mag gaan kosten.

Kies een minder populaire bestemming of reistijd

Weet je al waar je naartoe wilt? Probeer dan eens om een minder populaire bestemming in datzelfde land te overwegen. Vaak zijn de prijzen in minder toeristische gebieden lager, terwijl je kunt genieten van dezelfde prachtige natuur of cultuur. Ook kan het schelen om buiten de piekperiodes te reizen. Vliegtickets en accommodaties zijn vaak een stuk goedkoper in het voor- of naseizoen, terwijl je in veel gebieden nog steeds heerlijk weer hebt.

Vroegboekkorting en last-minute deals

Een goede manier om je vakantiegeld optimaal te benutten, is door gebruik te maken van vroegboekkortingen en last-minute deals. Veel reisorganisaties bieden vroegboekkortingen aan als je ruim van tevoren je vakantie boekt. Dit kan je aanzienlijk veel geld besparen. Aan de andere kant kun je ook juist profiteren van scherpe last-minute aanbiedingen. Door flexibel te zijn in je reisdata en bestemmingen kun je soms voor een prikkie naar de mooiste plekken op aarde.

Alternatieve accommodaties

Een hotel boeken is vaak de standaardkeuze, maar er zijn nog zoveel andere mogelijkheden die vaak een stuk goedkoper zijn. Denk bijvoorbeeld aan een vakantiehuisje, een bed & breakfast of het huren van een appartement. Deze alternatieven bieden niet alleen een andere ervaring, maar vaak ook meer vrijheid en privacy. Daarnaast kun je zelf koken, wat weer scheelt in de kosten voor uit eten gaan. Vergeet ook niet om online reviews te checken, zodat je zeker weet dat je een goede keuze maakt.

Plan je activiteiten vooraf

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk genieten en ontspannen, maar dit hoeft niet altijd veel geld te kosten. Door van tevoren research te doen en je activiteiten en bezienswaardigheden te plannen, kun je geld besparen. Veel steden bieden bijvoorbeeld gratis stadswandelingen aan, waarbij je onder begeleiding van een lokale gids de highlights van de stad kunt ontdekken. Ook kun je vaak online kortingskaartjes vinden voor attracties en musea. Door slim gebruik te maken van deze mogelijkheden kun je maximaal genieten zonder je vakantiegeld volledig op te maken.

Vergeet de extra kosten niet!

Naast de kosten van je vliegticket, accommodatie en eventuele excursies, moet je ook rekening houden met extra kosten zoals eten, drinken, souvenirs en activiteiten ter plaatse. Maak een budget en houd je hier zoveel mogelijk aan. Door zelf te koken, te picknicken en gratis activiteiten te zoeken, kun je flink besparen op je vakantiegeld.

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Van je hobby, je werk maken. Dat was mijn doel en dat is gelukt. Ik reis de hele wereld over en schrijf voor vakantieboeken.nl regelmatig over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Populaire bestemmingen

Marokko last minute

Egypte last minute

Vakantie Mexico

Zakynthos vakantie

Alanya Last minute

Kos All inclusive 

Populaire berichten

Gerelateerde artikelen

Vond je dit een leuk artikel? Wellicht zijn de volgende berichten ook interessant voor je?

Partners van VakantieBoeken.nl